1956

GENER
Preu de les targetes de federat d’esquí: 25 ptes reducció de tarifes ferroviàries, 75 ptes, afegint primeres cures a Núria i La Molina i 150 ptes.,si s’afegeix l’assistència complerta amb despeses de farmàcia i clínica per Espanya i Andorra.
FEBRER
En aquest mes es va celebrar dintre dels actes del XXV aniversari de la UEC la 1ª Combinada Internacional d’Esquí.
MARÇ
L’equip de la UEC de Balón – volea ha quedat campió de de Segona Categoria del Trofeu Hernán i el At. UEC subcampió de 1ª Regional.
Del 28 de març al 2 d’abril amb motiu de la inauguració del Refugi de “Puertos de Tortosa – Beceite” s’organitzen les següents activitats :
Dia 28 sortida de Barcelona en tren 18,15 – 19,55 – 23,00 arribades a Tortosa a les 22,35 – 0,47 – 3,00 hores, pernoctació lliure en la ciutat.
Dia 29 a les 7 hores sortida en camions, fins el Barranc de Carreretes, (12 km.) des d’aquest lloc, pujada a peu al Port, la impedimenta pujarà en carros fins el refugi i instal•lació del Campament .
Dies 30 – 31, excursions per els Ports de Besseit.
Dia 1 d’abril Missa de campanya i inauguració del Refugi. Es van realitzar diverses excursions.
Dia 2 a les 8 del matí haura d’estar tot el material recollit pel seu trasllat en carro a Tortosa, els excursionistes es traslladaren fins al Toscà per agafar els camions que els portaran a Tortosa.
Hi varen muntar 55 tendes amb 215 acampadors.
JULIOL
S’anuncia la construcció d’uns armaris al Xalet de La Molina per guardar esquís i altres estris relacionats.
Dia 11.- Es demana a RENFE, que a raó de l’organització del Campament Internacional d’Alta Muntanya, si pot reforçar el tren que surt de l’Estació del Nord el dia 25 en direcció a la Pobla de Segur, amb dos vagons especials, i fer el mateix en el retorn el dia 6 d’agost.
Dies 21 i 22.- X Marxa Nocturna. Es va fer el primer banderí de la cursa. Es varen classificar 37 equips.
Del 25 de juliol al 5 d’agost amb el motiu del XXV aniversari de la UEC es va celebrar un Campament Internacional d’Alta Muntanya al Estany Llong a 2.000mt. d’alçada.
El programa començava amb la concentració dels acampadors el dia 25 de juliol a Pont de Suert al migdia per pujar-los en autocar al Estany Llebreta, des d’ aquest punt pujada a peu fins el Estany Llong (2 hores).
Es podia contractar un servei de mules per pujar el material que s’havia de sol•licitar al moment de la inscripció.
En el campament es va instal•lar a una botiga que disposava entre d’altres coses: pa, patates vi, llet condensada, arròs, pasta per sopa,conserves, embotits etc.
En el cas que la manutenció anés a càrrec de l’organització, aquesta va muntar un restaurant on es disposava de: Esmorzar, (cafè amb llet i pa) dinar i sopar a base 3 plats, pa, vi i fruita al preu, entre 50 a 60 ptes. diàries. Els que anaven d’excursió se’ls facilitava menjar fred.
Es van muntar 253 tendes amb 613 acampadors.
DESEMBRE
Dia 4.- Es fa l’Assemblea General de socis amb la Presidència del Sr. Juan Reig Martí, s’aprova després de moltes discussions un augment de quotes, d’1 pta més els cèntims per arrodonir una altre pesseta, i a raó de la gran quantitat de quotes diferents, s’acorda que les més altes no passin de 10 ptes.
El mateix dia es va portar a terme una sessió cinematogràfica en la Caixa de Jubilacions, en la que es va projectar la pel•lícula “Étoiles et Têmpetes” en magnífic Kodacrom i comentada pel propi autor Gaston Rebufat, guia de Chamonix.
S’organitza un cicle d’excursions d’hivern d’Alta Muntanya, obertes a tothom, amb el títol del Canigó a Andorra, fent dos excursions mensuals per fer practiques d’esquí de muntanya.

 

<– 1955

© 2015 - Arxiu històric de la UEC de Gràcia. Tots els drets reservats(UEC de Gràcia). Fet amb Wordpress amb la plantilla Illustrum redissenyada per Ikoncept