1951

FEBRER
Ha quedat obert parcialment, l’alberg de La Molina amb 46 places per pernoctar. En breu s’obriran tots els serveis.
Es prega a tots els socis inscrits a la sortida del Canigó, que passin personalment a pagar les primeres 50 ptes. i donar les dades personals, per fer els tràmits.
La Secció Musical va efectuar varies interpretacions al Teatre del Liceu de l’opera de Wagner “Rienzi”. L’excel•lent interpretació va valdre l’elogi de la crítica musical.
MARÇ
Dia 2.- La Comissió Tècnica de Marxes Regulades demana la data de la Marxa Nocturna, es contesta que aquest any no s’organitzarà dita marxa, perquè la nostre Entitat esta encarregada de l’organització de la XV Marxa de Regularitat
ABRIL
Dia 10.- Es destina un pressupost de 100 a 150 ptes per a l’organització de la XV Marxa de Regularitat. La Secció de Muntanya demana pujar els preus del lloguer del material d’acampada, proposta que no és acceptada, però s’accepta l’oferiment
d’obtenir el 25% de la recaptació dels Bany.
Es concedeix tres mesos gratuïts a cada soci que en porti un de nou.
Es notifica als inscrits de l’excursió al Canigó que tenen de temps fins el dia 20 de portar els documents necessaris.
MAIG
Dia 17.- Es nomena President del Consell General Enrique Martín Buró.
Dia 20.- Es realitza la XV Marxa de Regularitat de Catalunya organitzada per la nostre Entitat.
El primer equip va sortir a les 5 del matí.
Per facilitat la participació, s’organitza un campament en el km. 2 de la carretera de Ripoll a Sant Joan de les Abadesses, en el Prat del Mas d’en Bosc.
També s’ofereix la possibilitat d’anar a dormir d’hotel per 13 ptes, i amb sopar i esmorzar per 40 ptes.
Com a primer acte de la marxa, es celebra una missa en el Monestir de Ripoll a les 4 de la matinada i un altre en un altar instal•lat a prop del Campament.
El recorregut de la Marxa, de 30,200 km i un desnivell proper als 1500 mts, va ser: Ripoll (alt. 700 mt) – Vidabona (esmorzar) – Mas de l’Era – Ogassa – Portella d’Ogassa – Taga (alt. 2035 mt.) – Coll de Jou – Saltor (dinar) – Can Maiols – Comallivosa – Ripoll. El temps indicat per realitzar-la era de 7 hores i 12 minuts
Es van inscriure 252 equips, en van sortir 210 i es van classificar 177 equips.
El repartiment de premis es va portar a terme el 20 de juny al Teatre Romea, on es va representar el sainet “Bala perduda”.
Per part del Consell General es demana més col•laboració tant econòmica com manual per acabar de donar la capacitat que es necessita, a l’alberg de La Molina.
La Secció de Muntanya comunica que ha comprat una tenda de campanya anglesa de 4 places.
A raó del gran èxit que ha tingut l’excursió amb autocar al Canigó, amb més de 100 inscrits, es tanca la inscripció. Quedaran exclosos tots els que no hagin abonat un mínim de 150 ptes. o no hagin presentat la documentació necessària, que seran substituïts pels de la llista d’espera.
L’excursió quedarà composta per dos grups. Turisme i Excursionisme.
JUNY
Dia 3.- Celebració de l’Assemblea General de socis i compromissaris, el Sr. Redondo dóna compte de l’estat econòmic de l’Entitat que presenta un dèficit de 1375 ptes.
El President Sr. Redondo presenta la seva dimissió, proposa per substituir-lo a el Sr. Joan Reig que accepta la Presidència, a continuació tots els càrrecs de la Junta posen els mateixos a disposició del nou President.
Dia 10.- El Sr. Pámies demana que ingressin a la nostre Delegació els membres de la Comissió de Festes del Carrer de la Canuda, la Junta li diu que estudiarà la proposta i en quines condicions.
Dia 22.- S’aprova el nou reglament de la UEC de Gràcia, en el que consta en el seu art. 7 que la Junta contarà com a mínim d’un Vicepresident 2º, un secretari, un comptable i tants vocals com siguin necessaris. El Vicepresident 2º exercirà la presidència de l’Entitat per delegació del President de la UEC.
Dies 21 i 22.- Homenatge al Mestre Pere Jordá , el primer dia, amb el concert de Primavera al Teatre del Club Helena, amb la Coral Núria i orquestra, al piano la Professora Elisa Rodriguez i Maria Blasco. El segon dia, dinar d’Homenatge al Restaurant Monumental.
Dia 29.- L’excursió al Canigó queda enllestida, amb un total de 128 socis inscrits, però definitivament només podran participar 87 socis, per problemes d’allotjament a Perpinyà i Vernet-les-Bains. Vocals Tomàs Grau Pardo i Jorge Carenys Salvat.
D’aquesta excursió, que pels temps que corrien deuria ser tota una aventura, es conserva tota la documentació, de la que aquí destaquem alguns detalls:

– Petits autocars que pujaven fins el refugi de Cortalets, 800 fr (anar i tornar)
– Allotjaments utilitzats a Vernet :
– Hotel Moderne (17 persones amb un cost de 23.840 fr)
– Hotel d’Angleterre (38 persones 300 fr. per l’habitació, 300 fr. els menjars i 100 fr. l’esmorzar amb un cost total de 27.730 fr.)
– Hotel Des Thermes (12 persones 8.040 fr.)
– Aparcar els 3 autocars en un garatge, 1000 fr.
– Dinar a Sant Martí del Canigó, 400 fr per persona
– Lloguer dels 3 autocars, 13.570 ptes.
El canvi en aquell moment era per 1 pta, 7 francs antics.
JULIOL
S‘obre una subscripció Pro Creu de l’Aneto, s’admet un donatiu únic de 3 ptes per persona.
AGOST
Del 5 al 25.- Campament “Hispano – Francés”, a La Renclusa, per celebrar el final de les obres de reparació del refugi i amb motiu del 75 aniversari del CEC. De la UEC hi van assistir 16 acampadors.
Aprofitant el campament, es va muntar la Creu de l’Aneto.
SETEMBRE
Dia 30.- Es va celebrar la 1ª diada humorística i 3ª sortida del “Passerell”. Vocal Jaime Mollá.
OCTUBRE
Dies 20 i 21.- Campament de Tardor de la UEC de Gràcia a “Can Muntanya” a Hostalets de Balenyà.
NOVEMBRE
Dies 8 i 9.- Inauguració del refugi de la Font del Faig.
Dia 22.- Va ser nomenat president de la Secció d’Esquí de Consell General el Sr. Ramón Redondo.
DESEMBRE
Dies 1 i 8.- La Coral Núria va intervenir en el Gran Teatre del Liceu, en la representació de l’opera “La Fiamma” de O. Respighi.
Dia 31.- El saldo en efectiu de caixa era de 53,60 ptes.
El lloguer del local era de 147 ptes. al mes.
S’ingressaven de la quota de socis 20.487,80 ptes. anuals.
S’ingressen donatius pro – banys, 1901,50 ptes.
El mestre Jordá cobrava 120 ptes al mes.
A Consell General es van pagar 11.542,80 ptes.

 

<– 1950  1952 –>

© 2015 - Arxiu històric de la UEC de Gràcia. Tots els drets reservats(UEC de Gràcia). Fet amb Wordpress amb la plantilla Illustrum redissenyada per Ikoncept